Prednosti praha Maca za muškarce i žene

Ako tražite biljni dodatak koji može ponuditi veliki broj prednosti u jednoj biljci, ne možete pogriješiti s prahom mace. Dolazi iz peruanske biljke zvane maca, koju su domoroci dugo poštovali zbog brojnih blagodati. Poznate prednosti ove biljke uključuju sve, od borbe protiv umora do afrodizijačkih svojstava i još mnogo toga.

Jedan od razloga zašto mnogi ljudi uzimaju maka prah je vraćanje razine energije. Biljka sadrži jedinstvenu ravnotežu proteina, ugljikohidrata, antioksidansa, biljnih sterola, vitamina i minerala. Oni zajedno rade na održavanju tijela u optimalnom stanju.

Maca je također adaptogen. Za razliku od lijekova, koji tjeraju tijelo na odgovor, adaptogeni djeluju s tijelom pomažući mu da prirodno postigne ravnotežu. Može uravnotežiti hormone bez oštrih učinaka hormonske nadomjesne terapije. To ga čini korisnim za osobe s hormonalnim stanjima poput menopauze ili niske razine testosterona.

Maca u prahu pomaže u borbi protiv stresa. Kad naše tijelo doživi stres, ono pokreće niz fizioloških reakcija. To može uključivati ​​povišeni krvni tlak, broj otkucaja srca i proizvodnju kortizola. Nesanica se može pojaviti zbog smanjenog lučenja serotonina. Maca pomaže tijelu da se pripremi za stres pa su učinci smanjeni. Također pomaže u smanjenju stresa, poništavajući njegove štetne učinke.

Maca može liječiti nizak libido i kod muškaraca i kod žena. Normalizacijom hormonske razine povoljno djeluje na reproduktivni sustav, pomažući mu da djeluje učinkovitije.
If you adored this short article and you would certainly such as to get additional facts relating to maca prah iskustva kindly go to the internet site.
Istraživanja su pokazala da također može poboljšati volumen sjemena i podmazivanje rodnice. Može čak biti od pomoći u liječenju erektilne disfunkcije. Za parove koji pokušavaju zasnovati obitelj postoje indicije da maca može poboljšati šanse za začeće.

Maca prah može se koristiti na različite načine. Može se koristiti u pekarskim proizvodima kao zamjena za dio brašna. Treba paziti da maca ne čini više od 40% suhe robe u receptu jer može utjecati na podatnost tijesta.

Prah se može dodati i u vodu, čajeve ili energetska pića. Popularna opcija za korištenje maca praha je u smoothiejima. Dodajte par žlica praha u blender s bananom, nemasnim jogurtom, smrznutim bobicama i malo cimeta za ukusan početak dana.

Za one koji su puno u pokretu, kapsule maca su druga mogućnost. To su jednostavno kapsule napunjene prahom mace. Sve prednosti mace dobivate prijenosnom metodom. Zbog toga su kapsule idealne za putovanja. Možda ćete htjeti i bočicu kapsula držati na stolu u uredu da me pokupite kad vas svakodnevni stres prevlada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *